Vagány az, aki azt csinálja, amit szeret

Száz év vagány

Rock’n’Roll két gyerekkel

Neumann-Bódi Edit

2018. április 16. - llbalazs

tsz11.jpgAz egyik legkedvesebb, legodafigyelőbb cégvezető, akivel találkoztam. Nyugodtsága, mosolygása, közvetlensége mindig olyan családias hangulatot áraszt. Azonnal.

Hogy jön ez össze a Tikkadt Szöcskével?

Aminek neve, már valami szokatlant, izgalmasat sejtet.

És ha megkóstolod, akkor egy kerek íz, egy finom harmónia, izgalmas utóízzel.

Mondhatnánk semmi extra, végül is ilyennek kell legyen egy üdítőnek.

Na de lássuk az utat, ami ide vezet.

tsz07.jpgAz üdítőitalok életérzést képviselnek – a mai reklámvilágban mindenképpen – ha iszod az maga a Rock’n’Roll. Ki lehet Edit kedvenc Rockabilly előadója? Hol lapul benne ez a lázadás?

 

A Szöcske története szerelmi sztori.

Volt egy német fiú, aki találkozott egy magyar lánnyal. Nevezzük őket Editnek és Martinnak. Martin élelmiszertechnológiát tanult az egyetemen. Annyira fontos lett számára Edit, hogy Magyarországra költözött, a Bosch-nál vállalt munkát, de nem hagyta nyugodni régi vágya, az élelmiszergyártás. Mit lehet kezdeni ezzel a szituációval – nyitott egy éttermet.

Eddig pár alapvető momentumot veszek észre – Martin akkora bizalommal volt Edithez, hogy otthagyta szülőföldjét; valamint mikor feladta állását, és vállalkozni kezdett Edit volt bizalommal döntése iránt.

A vendéglátó rögtön megérlelte a kóla gondolatát. Ne csak a nagy világmárkák, legyen itthon is hazai gyártású, mint Németországban a Fritz. Szóval fejébe vette, hogy lesz világszínvonalú magyar kóla.

tsz010.jpg

Gondolom, élelmiszeripari mérnökként a termék megalkotása, a gyártási folyamatok megtervezése, a helyi élelmiszertechnikai jogszabályok figyelembe vétele – hatalmas energiát kívánt.

Biztos volt egy pont, mikor kész volt. El tudom képzelni az örömöt. Biztos hívta Editet, vitt haza belőle. És igazán már csak a név kérdése maradt. Mi legyen a neve?

Természetesen valami magyar név kell. Ez Edit feladata volt. Lista született. Ezen szerepelt először a Tikkadt Szöcske.

tsz03.jpg

Képzeljük el a szituációt. Martinnak elmagyarázni ennek az összes kulturális, szójátéki vonatkozását.

Addigra Martin már beszélt magyarul – biztos sokat kérdezgette barátait, ismerőseit a magyar üdítőital fogyasztás szokásairól. Megtudta, hogy ha gyermekkorunkban sokat ittunk, akkor azzal rémisztgettek, hogy béka nő a hasunkban. Mein Gott, Frau Frosch – gondolta – kezdjünk inkább a Szöcskénél.

Viccet félretéve – mekkora bizalom kell ahhoz, hogy egy ilyen nevet adjon életünk párja annak a terméknek, amire hosszú távon családunk anyagi biztonságát tesszük fel?

Ez így leírva nem tűnik nagyon bonyolultnak. Mégis három év kellett hozzá.

tsz041.jpg

Edit, ahogy azt a poszt elején írtam, egy kedves, bizalommal teli cégvezető. Ezt megőrizte a mai napig. Ebben hisz – az őszinte, bizalmon alapuló üzleti kapcsolatokban. Ilyet alakított ki cégének az Italműhely Kft-nek. Így szeret élni. Biztos tudná sorolni, hogy mennyien éltek vissza ezzel. Az ő szemszögéből elkoptak, elmaradtak azok, akik nem értékelték az ő hozzáállását.

Tavaly Edit határozott úgy, hogy nem megy vissza dolgozni a Corvinusra. Szóval már teljesen a Szöcske oldalán dolgozik. Ez az egyetlen, amit hibának tart a Szöcske történetében, hogy voltak pillanatok, amikor nem tudott teljes gőzzel beleállni. Ez is érdekes – ha hibáról beszél, akkor az mindig a sajátja.

tsz09.jpg

Van, aki tapasztalati úton lesz vagány. Nem veleszületett tulajdonság.

Összefoglalva: a Szöcske egy párkapcsolat bizalmi faktorának eredménye. A személyes támogatás, a másikban való hit, a másokban való hit – ez a Szöcske sikerének a kulcsa.

És mi Edit kedvenc rock'and'roll slágere? Born to be Wild. Ezek után kíváncsian várjuk, milyen italt hoz még nekünk az Italműhely – reméljük lázadósat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavev.blog.hu/api/trackback/id/tr9813824184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása